Oglejte si ponudbo čevljarskih poti

Žiri veljajo za »mesto na koncu sveta«, ki zaradi specifične geografske lege omogočajo prav poseben socialno-ekonomski in gospodarski razvoj. Žirovska kotlina je zibelka marsikatere gospodarske panoge. Poleg čevljarskih aktivnosti si lahko ogledate utrdbo Rupnikove linije, najstarejše Hiše klekljanih čipk A. Primožič, skrivnostne »maršotne jame« in ostale kulturne ter naravne znamenitosti Žirov.

Spoznajte Alpino in Rupnikovo linijo
Vabljeni na ogled tovarne obutve Alpina, ki s športno obutvijo žirovsko kotlino umešča na svetovni zemljevid, in nakupe v Industrijski prodajalni Alpina. Z lokalnim vodičem doživite najznamenitejšo podzemno in nadzemno utrdbo »Goli vrh«.
Povežite se z Vrtom Tomaža Kržišnika, Alpino in Žirmi
Sprehodite se skozi Vrt Tomaža Kržišnika, ki ga je oblikovala Juta Krulc, in nadaljujte pot v tovarno Alpina. Od blizu si oglejte proces izdelave obutve in si privoščite par čevljev po diskontnih cenah v Industrijski prodajalni Alpina.
Po poteh žirovskega šuštarja
Doživite pristne Žiri skozi zgodbo žirovskega šuštarja. Oglejte si stalno čevljarsko zbirko v Muzeju Žiri in proizvodnjo tovarne obutve Alpina. Stalna čevljarska zbirka in razstava prikazujeta razvoj čevljarstva na Žirovskem.